15 dkg babapiskóta, 3,5 dl tej, 6 dkg vaj, 6 dkg cukor, 4 tojásfehérje, 1 késhegynyi fahéj, 1 cs. van. cukor, 5 dkg darált mandula, 6 dkg tortabevonó
A vajat, a cukor felével és csokival habosra keverjük. A cukor másik felét a tojásfehérjével keverjük ki. Összekeverjük a kettőt és beletesszük a fahéjat, mandulát és a tejbe áztatott babapiskótát. Kivajazott formába töltjük és 160°-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tálalás előtt csokiöntettel leöntjük.
Először az almát mossuk meg, hámozzuk és reszeljük le. Ízesítsük az alma érettségétől (édességétől) függően cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, keverjük el és hagyjuk addig álln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljára simítjuk (2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. 2. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piros és a zöld tésztához valókat külön külön összegyúrjuk. A pirosból kicsi gombócokat gyúrunk és a zöld tésztával vonjuk be. Néhány órára hűtőbe rakjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű