25 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek. cukor, 1 dkg szalalkáli (fél dl tejben megáztatunk). Ebből 3 lapot sütünk a tepsi hátán.
Krém: 4 dl tejet felfőzünk 3 ek. liszttel, 2 tojássárgával, 1cs vaníliás cukorral. Sűrű péppé főzzük és hűtjük. Közben kikeverünk 20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal és ezt összekeverjük. Megtöltjük vele a lapokat.
Teteje: 3 tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőz felett felverünk.Ezt tesszük a harmadik lapra, aztán csokimáz.
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMinden hozzávalót, a mandulán és a sárgabarackon kívül, összekeverünk botmixerrel. Az így keletkezett tésztát egy 20 centiméter átmérőjű tortaformába öntjük. A tészta tetejére ráhe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes