6 db tojás
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük.
A sárgáját, cukorral jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. A legvégén lazán belekeverjük a kemény habbá fölvert fehérjét.
Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, széleit kicsit magasabbra emeljük,mert igy nem esik össze a közepe. 200 fokon megsütjük.
Miután lezártuk a sütöt. kicsit hadjuk a sütöben, kinyitott sütö ajtóval. Csak pár percig. Kihülés után izlésünknek megfelelö krémmel megtöltjük.
A citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukrokkal habosra keverem, hozzáadom a tojássárgáját, végül a sütőporral kevert lisztet. Alaposan elkeverem, majd habzsákból sütőpapíros lemezre nyomom a formákat. Kb 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot célszerű előző nap, vagy a készítés előtt pár órával elkészíteni. A tejet felfőzzük. Közben a cukrot, kakaóport , keményítőt, összekeverjük egy kevés hideg tejjel, amit...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű