100 g cukor az eredeti receptben 300 g cukor van én ezt soknak tartom igy csak 100 g adok hozzá.
4 tojás
10 evökanál víz
200 g liszt
1 csomag sütöpor
1 evökanál sütö kakaó.
krém
Krém
140 g puha vaj
140 g darált dió
cukor ízlés szerint
rum ízlés szerint
tej
csokimázz
100 g cukor,
1 evökanál kakaó,
tej.
kb 40 g vaj
kemény habbá fölverjük a 4 tojásfehérjét
A cukort 4 tojássárgájával és 10 evökanál vízzel habosra összekeverjük.
Hozzá adjuk a lisztet sütöport kakaót, jól összekeverjük. Lazán bele keverjük a fölvert tojásfehérjét.
200 fokon sütjük. ( Én egy 26 cm tortaformában szoktam de lehet tepsziben is sütni.
krém
A darált diót cukorral és egy kevés forró tejjel össze keverjük,majd a vajjal jól összedolgozzuk. Rummal izesitjük.
A kihült tésztára rákenjük.
csokimázzal bevonjuk a tetejét.
A tojásokat a cukorral kézi mixerrel 10 perc alatt könnyű világos, habos krémmé kevertem.A lisztet és a kakaót összekevertem, rászitáltam a tojáskrémre és óvatosan átforgatva homog...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk. A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész tortalapot 3 részre vágjuk, majd az ananász levével meglocsoljuk az elsőt és a kikevert túrókrémmel megkenjük. Apróra vagdalt ananászt teszünk rá. Rátesszük a következő lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába (28 cm-es) öntjük, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű