2 üveg meggy befött 450 g - os, vagy kb 700 g friss meggy
fahéj ( zimt) izlésszerint kb 1 kiskanál
2-3 csipet szegfüszeg ( nelke)
2 db vaniliás cukor
fél bio citrom
30 g cukor
1 zacskó pudingpor vagy lisz, étkezésikeményitö
200 ml tejszin
kb 3- 4 dl vizben 15 percig födövel letakarva lassu tüzön összefözzük a füszereket vaniliás cukrot, és utána hozzáöntjük a megy levét.
Miután fölfort akkor vizzel kikeverjük a pudingot és besüritjük a levet.
A meggyet is hozzáadjuk és párpercig összefözzük.
Ha friss meggyel készitjük akkor a meggylevét vizzel helyettesitjük
kb 6 dl de látjuk a leves sürüsségén és a folyadék mennyiséget ahozz alakitjuk. A meggyet ebben az esetben a sürités elött már tegyük bele és párpercig fözzük és utána süritjük
A tejszint csak akkor adjuk hozzá amikor már szinte kihült és hidegre helyezzük,mert igy nem fölösödik be a teteje.
De tálalás elött is fölhabositva kinálhatjuk hozzá.
Alternativ módon készitem én is megérzésre igy nagyon pontos arányok nálam sincsenek.
40-50 dkg tetszés szerinti töltelék, pl.: sonkás-tojásos, medvehagymás-túrós, gombás-húsos, sült húsos-mustáros stb. a kenéshez: 1 kisebb tojás lazán felverve
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, amikor a tészta már krémes és csomómentes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 35-40 percen át sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet leszedjük a száráról, megmossuk és kimagozzuk. A tejszín és a pudingpor kivételével a hozzávalókat feltesszük főni, Amikor a leves bugyogni kezd, behabarjuk a tejszínnel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű