menu

Családireceptkönyv.hu

Palócleves


Írta:

Adag: 5-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


étolaj
3 - 4 db közepes vöröshagyma
2 db paprika
4 nagyobb fokhagyma gerezd
1 puposkiskanál paradicsompüré.
500 g lapocka - Gulasch Fleisch
örölt pirospaprika
öröltbors
kömény

400 ml viz

Zöldségek
400 g fölvágott zöldbab
4 közepes burgonya
2 közepes sárgarépa
1 közepes petrezselyem gyökér
1 szár zeller ( angol )
kb 1,2 liter viz

Habaráshoz
2 dl tejföl
3. 4 evökanál liszt a süritéshez

Elkészítés:


Egy pörkölt alapot készittünk.
Lásd pörkölt recept oldalán.

Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket,
vizzel még fölengedjük.
A legvégén amikor már minden puha akkor tejfölböl liszt hozzáadásával készitünk egy habarást.
Még egyszer fölforraljuk és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon laktató leves csak egy egyszerü másodikat szoktam kinálni utána pl bécsi palacsinta vagy valamilyen kelttészta pogácsa. stb.

Palócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Bableves
Bableves

Felteszem a babot sós, delikátos vízbe főni, ha megpuhult a bab akkor teszek bele habrást. Habrás: Tejet, tejfölt és lisztet összekeverek-

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói vöröslencseleves
Marokkói vöröslencseleves

Elkészítés: Egy 3 literes vagy annál nagyobb fazékkal dolgozz, olvaszd meg a vajat közepes lángon. Ha olajat használsz, öntsd a fazékba. Add hozzá a hagymát, paprikát és a fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Babgulyás receptje
Babgulyás receptje

A babot áztasd be egy éjszakára, ez az első lépés, ha ezt megtetted, kész is vagy, mehetsz pihenni. Amikor eleget ázott a bab, tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket, tisztítsd me...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenye krémleves
Gesztenye krémleves

A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba 1 órára, majd leszűrjük. A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is belete...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk