1 kg paradicsom (közepes nagyságú)
400 g feta sajt
2 gerezd fokhagyma
200 ml habtejszín
1 kk oregánó (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
200 ml olívaolaj
15 db fekete olajbogyó (ízlés szerinti mennyiség)
A feta sajtot egy villa segítségével szétnyomkodjuk. A fokhagymát egy fokhagymaprés segítségével belenyomjuk. Őrölt fekete borssal fűszerezzük, és a tejszínnel jól összekeverjük.
Paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk. Majd habzsák vagy kiskanál segítségével megtöltjük a paradicsomokat a sajtkrémmel.
Egy mélyebb formába helyezzük a már megtöltött paradicsomokat. Olívaolajban elkeverünk egy kiskanál oregánót, és egy ecset segítségével beolajozzuk a paradicsomokat. A megmaradt olívaolajat a paradicsomok közé öntjük, és a pihenési idő alatt is időközönként megkenjük a paradicsomokat vele.
Az olajbogyókat a paradicsom közé szórjuk, a tetejét is díszíthetjük vele.
Díszíthetjük még apróra vágott petrezselyemmel, a petrezselyem nagyon jól harmonizál a feta sajt izével.
Pár óra múlva, mikor az ízek összeérnek fogyasztható, én néha este elkészítem, és másnap fogyasztjuk.
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHéjában megfőzzük a burgonyát a leveskockás vízben, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, megfőzzük és felkarikázzuk. A hagymát és a kemény tojásokat is felvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogsz egy jo nagy muanyagedenyt, amiben kenyelmesen ossze tudod keverni a hozzavalokat. Mindent kis katonakra vagsz (miutan megmostad), majd beleoktrojalod oket az edenybe, a magok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 250 fok, grill funkció, gázsütő: 8. fokozat), és szeleteljük fel a baguette-et. Pakoljuk a szeleteket egy tepsire. Zúzzuk a fokhagymát az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű