menu

Családireceptkönyv.hu

Török Poğaça recept


Írta:

Adag: 12-14
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g natur joghurt
1 csomag friss élesztő (szárított élesztővel is működik)
200 ml langyos víz
100 ml semleges növényi olaj
700-850 g liszt
1 Sütőpor
1 evőkanál só
1 púpozott evőkanál cukor
80 ml langyos tej

töltelék:
200-250 g feta sajt
1 csokor petrezselyem
Egyéb:
2 tojássárgája
2 ek tej
Sesam és fekete kömény a díszítéshez

Elkészítés:


Az élesztő feloldjuk a meleg vízben.
Utána a langyos tejet, a natur joghurtot és a cukrot adunk hozzá, jól összekeverjük
A lisztet a sütőporral, fokozatosan hozzáadjuk jól összedagasztjuk
Amikor körülbelül a fele a lisztet beledagasztottuk, akkor, az olajat és sót is hozzá adjuk.
Egy enyhén ragacsos tésztánk lesz. kb mint a fánk tészta olyan legyen.
Nedves konyharuhával letakarjuk és kelesztjük kb 40 -50 percig amíg térfogata megnövekszik jelentősen.
Ebben az időszakban elkészítjük tölteléket. A feta sajtot lereszeljük és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Pihenési idö után azonos méretű golyókat készitünk amely körülbelül akkora, mint egy kis narancs.

Tipp: Mivel a tészta kissé ragacsos, igy olajozzuk be a kezünket könnyebben formázzunk.
Letakarjuk a tésztát és ismét 15 percig pihentetjük.

A pihenőidő, után cipókat ovális formára nyújtjuk és kb a feléig bevagdossuk.
A vágatlan oldalára tesszük a tölteléket. . csiga vagy kifli alakura formázzuk
Végül helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tej tojássárgáját összekeverjük és ecset segitségével megkenjük a tészták tetejét. szezámmag és fekete köménnyel diszitjük
165 ° C (alsó / felső fűtés kb 20-22 percig, sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mint a hagymás burgonya hasonló töltelékkel is töltik.
Burgonya ,vöröshagyma bors.örölt pirospaprika összetevökböl készitik.

Én pl póréhagymát öröltborsot és kevés fokhagymaport is adtam a feta sajt petrezselyem töltelékhez.

Török Poğaça recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vajas pogi(crush)
Vajas pogi(crush)

A krumplit a vajjal összepürésítjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a sót is. Ezt követően az élesztőt a langyos vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük. Miután jól elkevertük hoz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándor
Fehér kenyér
Fehér kenyér

Kimérjük a lisztet, és a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépbe rakjuk. (Én mindig a lisztet teszem alulra, rá az élesztőt, cukrot, sót, margarint és végül a vizet.) Elindít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Ezeket összekevertem, 1,5 órát kelesztettem. Lisztes felületen kinyújtottam, margarinnal megkentem a tésztát, megszórtam cukros kakaóval, feltekertem. Sütőpapíros tepsire tettem a...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kacsazsíros kifli
Kacsazsíros kifli

A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk