65 g rozskenyér
150 g túró
120 g natúr joghurt
50 ml tej
27 g lekvár
édesítő (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
Szikkadt kenyeremet falatokra aprítom.
Az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje.
A többi hozzávalót turmixgéppel, vagy botmixerrel, vagy villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon.
S végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.
A puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra. Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel. Végül adjuk hozzá a zabpelyhet és kókuszre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanliás cukrot és a puha vajat, robotgéppel krémesre keverjük. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom. Az egyikbe belegyúrom a + 1 evőkanál lisztet, a másikba pedig a kakaóport. Alufóliába (vagy folpackba) csomagolom és 1 órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütöporos tepsibe előmelegített 120-180fokon sütjük. Hagyjuk jól k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű