menu

Családireceptkönyv.hu

Dzsem szamóca (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,3 kg tisztított szamóca
1 dl víz
10 dkg eritrit

Elkészítés:


Az elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy magas falú fazékban mérsékelt lángon forralni kezdjük, az elején csak időnként, később már szinte folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen. Nem érdemes sok vizet önteni alá, mert maga a gyümölcs is enged levet, és annál tovább kell majd főzni (időtakarékosság, ugye!) :D
Ha a nagyja levet elforrta, botmixerrel alaposan átpépesítjük és szükség szerint a maradék felesleges vizet is elforraljuk róla.
Ez a mennyiség nekem nagyjából másfél óra lett kész.
Fertőtlenített üvegekbe töltjük, fejre állítjuk őket és minimum egy napra száraz dunsztba tesszük.
Mivel semmilyen tartósító nincs benne, felbontás után a biztonság kedvéért tegyük hűtőbe!

Trükkök, tippek, praktikák:


98-szamoca-dzsem-paleo-palanett.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás -pitypang zselé
Almás -pitypang zselé

- Az apróra vágott almát, a virágfejekkel együtt tiszta (ecettel áttörölt, majd megszárított) fazékba raktam. Hozzáadtam a frissen facsart citrom levét (a magoktól megszűrtem)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-meggy dzsem
Csokis-meggy dzsem

A magozott, apróra vágott meggyet, a dzsemfixet és a cukrot felforraljuk, majd hozzáadjuk az étcsokoládét kb 2-3 percig főzzük, majd üres, alaposan megtisztított dunsztos üvegekbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Susan
Sárgabarack saját levében
Sárgabarack saját levében

- a felezett sárgabarackokat üvegekbe tesszük, majd ráteszek: 1 ek cukor, 1 mk vaniliás cukor, 1/2 mk citromsav lezárom steril kupakokkal 90/30 · Frissítve: kb. egy perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos sütőtöklekvár
Narancsos sütőtöklekvár

A sütőtököt vágjuk koc­kákra, ha főzzük,de lehet hagyományos módon megsütni is A narancsokat na­gyon vékonyán hámozzuk meg, lehetőleg egyáltal ne maradjon rajta fehér rész. A héju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk