8 szelet tarja
házi szalonna
5 paprika
5 paradicsom
2 vöröshagyma
zsír, só, bors
1 ek eritrit
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, a zsírt felhevítjük, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A húst elősütjük egy kanálnyi zsíron, kb. 3-4 perc alatt szép kéreg sül rá, kivesszük, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, hagyjuk, hogy egy kissé kiengedje a zsírját, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk azt is.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, egy csapott evőkanálnyi eritritet szórunk bele és a tűzről levéve meghintjük egy kis őrölt paprikával az egészet, majd óvatosan jól átforgatjuk.
Miután megfonnyasztottuk a paprikát, rátesszük a hússzeleteket és fedő alatt, időnként megrázogatva, hogy le ne égjen, készre pároljuk.
Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet!
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/43-magyaros-sult-tarja-paleo-palanett.html
A zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával íze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA sertéskarajt fél cm vastagságúra szeleteljük és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal és delikáttal. Kevés olajat locsolunk rá és egy pici vízzel felengedjük....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Ezután félbe vágjuk, a magját pedig kivájjuk. Arra vigyázzunk, hogy maradjon pereme is, hogy a sajt ne folyjon ki belőle. A füstölt saj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesaz oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk - bedörzsöljük sóval ,borsal -forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat -aláöntünk kevés vizet vagy bort -meg...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes