menu

Családireceptkönyv.hu

Gornyadó leves (Hurkaleves)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Régen a disznóvágások alkalmával az abálólében főzték ki a rizst. A megmaradt abalében pedig kifőzték a hurkát. A disznótoros vacsorát, ahol a rokonság apraja-nagyja összegyűlt, ezzel a levessel kezdték. A szükséges mennyiségű levest ebből a hurka kifőző léből, és a kifőtt hurkából készítették egy kicsit feljavítva fűszerekkel.(só bors, majoranna) Pirított zsemlével tálalták.

Gornyadó leves (Hurkaleves)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

Leves A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma színesedni kezd, hozzáadjuk a felkockázott húst és néhány percig kevergetve sütjü...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldborsó-krém leves
Zöldborsó-krém leves

Felteszünk egy fél lábas vizet a hagymával, és a leveskockákkal forrni (ha csirke- vagy zöldségalaplénk van, akkor még jobb). Közben egy serpenyőben, csak és kizárólag...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
Édeskáposzta leves
Édeskáposzta leves

A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokkolit előkészítjük. Megtisztítjuk, megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és felaprítjuk. A répával is hasonlóképp járunk el. Egy fazékba helyezzük őket, és annyi vizet eresztü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk