Liszt, tej, só vagy cukor
Néhány kanál lisztből és tejből sűrű tésztát (tági) keverni, forrásban levő tejbe belekeverni, sóval ízesíteni. Van, aki
cukorraI ízesíti. Főtt húshoz ették.
Az összes hozzávalót ropotgépben pürésítettem. Érdemes mindig annyit csinálni, amennyi elfogy. ha mégis marad, csatos, vagy csavaros üvegben tartsuk a hűtőben. Tökéletes sült krum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy edénybe öntjük, belekeverjük a lisztet és a keményítőt, majd kis lángon főzni kezdjük, hozzáadjuk a vajat is és folyamatosan kavargatjuk addig amíg elkezd sűrűsödni. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóskalevelekről lehúzom a szárat, a középső fő eret, megmosom, lecsepegtetem. Az zsírt felhevítem és a sóskát jól átdinsztelem rajta. Közben a levelek elsötétülnek és összeesnek....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Közben hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. Egy lábosban elkezdjük mele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű