40 dkg burgonya
15 dkg liszt
Só
1 tojás
3 dkg vaj
15 dkg zsemle morzsa
5 dkg vaj (a zsemlemorzsa pirításhoz)
8 dkg vaj (a tésztára)
12 dkg porcukor
50 dkg szilva
Megfőzöm a burgonyát a héjában.Ha megfőtt leszedem a héját. Áttöröm. Kihűlés után összegyúrom a liszttel,a sóval,a vajjal és a tojással.Sima tésztává gyúrjuk és kilisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.Négyszögű lapokat vágunk.Minden lap közepére 1-1 kimagozott megmosott szilvát teszünk.Felhajtom a sarkait és gombócokat csinálunk.Forrásban lévő lobogó sós vízbe kifőzöm.Körülbelül 5 percig forralom majd egy szűrő kanállal kiszedem a gombócokat.Lecsepegtetem.Meglocsolom olvasztott vajjal.megpirított zsemlemorzsába forgatom és porcukorral meghintve tálalom.
Sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A tojásokat a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük (kb. 5 percig). Hozzáadjuk a kókuszzsírt és a joghurtot és jól elkeverjük. A t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA nagyon puha (félig megolvasztott) vajat 2-3 perc alatt habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd a vanília aromát, 1 ek meleg vízben feloldott instant kávét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, majd kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a kis tésztan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. ◾️Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint (felmelegí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű