menu

Családireceptkönyv.hu

Varga Béles


Írta:

Elk. idő: kb 1,5-2 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Rétes lap
Cérnametélt
5 dkg Vaj
35-40 dkg tehén túró
1dl Tejföl
3 Tojás
4 evőkanál Kristály cukor
2 csomag Vaníliás cukor
Mazsola
1-2 Citrom ízlés szerint
Olaj

Elkészítés:


A tésztát sós vízben kifőzöm.A túrót egy tálban villával összetörjük.Hozzá adom a kristály cukrot,vaníliás cukrot,reszelt citrom héját és levét,a vajat a tejfölt és a 2 tojás sárgáját.Utána a mazsolát is.A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.Ha kész a hab a túrós masszához apránként hozzá adagolom.A teljesen kihűlt vajjal elkevert cérnametéltet a túrós masszához forgatom.Egy tepsit kibélelek sütőpapírral úgy ,hogy a tepsi oldalán is legyen.beleteszek 1 db réteslapot a tepsibe megkenem olajjal.Mehet rá még 1 db réteslap ezt is lekenem olajjal.Aztán mehet rá a 3. réteslap de ezt már nem olajozom meg.Ráöntöm óvatosan a túrós masszámat a réteslapra jól elsimítom a tetejét.A massza tetejére 1 db réteslapot rakok lekenem olajjal.Megint egy réteslap- olajozom és végül a 3.-at is ugyan így.Előmelegítem a sütőt 160-170 fokra. Körülbelül 40-45 perc alatt készre sütjük.Ha kivettem a sütőből hagyom egy kicsit kihűlni,pihenni.Ha kész kockákra vágom és porcukorral megszórva tálalom.

Varga Béles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsíros pogácsa
Zsíros pogácsa

A kimért lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. A megkelt élesztős-tejes keveréket hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, jól kigyúrjuk. A nyers tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Timi
Sajtos-gombás tészta
Sajtos-gombás tészta

A felolvasztott margarinon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a gombát, ízesítjük és puhára pároljuk. Belekeverjük a lisztet és felöntjük a tejjel. Beleszórjuk a re...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gombás húsos pite
Gombás húsos pite

70 perc Az élesztőt simára keverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat és a sót. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva fél órát pihentetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nyitrai
Tejszínes-gombás fettuccine,  bivalymozzarellával
Tejszínes-gombás fettuccine, bivalymozzarellával

1. Egy lábasnyi vizet felrakunk főni, majd ha forr sózzuk, és rakjuk bele a tésztát. Kb. 10 perc kell neki míg Al Dente nem lesz. 2. Miközben fő a tésztánk, egy serpenyőbe melegí...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk