menu

Családireceptkönyv.hu

Füge lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg füge
20 dkg cukor
1 alma

Elkészítés:


A fügét megmossuk, a szárát levágjuk, kisebb darabokra aprítjuk. A cukorral és a meghámozott, lereszelt almával sűrűre főzzük. Amikor elkészült, töltsük előzőleg csírátlanított befőttes üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Füge lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Chilipehely
Chilipehely

Késes robotgépbe teszem a száruktól megszabadított chiliket és pulzálva nyomva a gép indítógombját tetszés szerinti finomságúra őrlöm. Jól záródó üvegben, sötét helyen tárolom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A fűszeres őszibaracklekvár a pecsenyék pompás kísér
A fűszeres őszibaracklekvár a pecsenyék pompás kísér

Mossuk meg jól az őszibarackokat, ha módunkban áll nektarint vásároljunk. Vágjuk kétfelé, vegyük ki a magját, majd aprítsuk egy centis darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almapüré télire II
Almapüré télire II

Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát kockára vágjuk. Lábosba tesszük, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk, párszor átkeverjük. Néhány perc alatt az alma megpuh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejlekvár
Tejlekvár

A folyamat végtelenül egyszerű. Egy közepes láboshoz keresek egy (lehetőleg) üvegtálat, ami belemegy 3/4-ig, de megtartja a lábos szélét. Annyi vizet forralok a lábasban, amennyi é...

Elkészítési idő: 120-150m
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk