30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír
A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég. A hőforrás elzárása után még tovább dagad egy picit.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés, addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)
A tejet és a habtejszínt egy kisebb lábosba öntjük, és melegíteni kezdjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vanília őrleményt. Hagyjuk, hogy felforrjon egyszer, majd takarékra ves...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. 2. Egy jénai tál falain egy gerezd fokhagymát végigdörzsölünk majd bevajazzuk. 3. Rétegezve belerakjuk a krump...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt jól megmossuk, megtöröljük. Egy hőálló edénybe rakjuk sózzuk, borsozzuk egy kevés köménymaggal megszórjuk. Egy vöröshagymát megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk, ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű