menu

Családireceptkönyv.hu

Kalácska


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kg liszt

30 dkg vaj

2 egész tojás

5 dkg élesztő

2 kávéskanál cukor

2 kávéskanál só

kb.: 3 dl tej

a tetejére ízlés szerint: só, mák vagy egész köménymag

Elkészítés:


Az élesztőt kis tejjel és pici cukorral felfuttatjuk, majd a lisztből a vajból és a többi hozzávalókból egy jól dagasztható tésztát gyúrunk. Annyi tejet tegyünk hozzá, amennyit felvesz. A tészta azonban ne legyen túl lágy, mert akkor nem lehet jól fonni a kis kalácsokat. Ha simára dagasztottuk, akkor letakarva 1 órát hagyjuk kelni. Ha jól megkelt akkor átgyúrjuk és attól függően, hogy mekkora kalácsokat szeretnénk készíteni vékony, kis hengereket sodrunk. Úgy fonjuk össze, hogy egy rövidebb szálat teszünk középre és U alakban két hosszabbat fogunk hozzá, és mindig csak a széléről veszünk és azt fonjuk a középső szálhoz. A végét összecsippentjük. (Ha kisebb kalácsokat készítünk, akkor ropogósabbak lesznek, ha nagyobbak, akkor puhábbak.) Újra kelesztjük. Mielőtt a sütőbe tesszük, akkor megkenjük a tetejüket felvert tojással és ízlés szerint sót vagy mákot vagy egész köményt szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Kalácska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Házi diétás műzli
Házi diétás műzli

Ha kiválasztottad kedvenc alapanyagaidat, öntsd össze egy nagy tálba, és lehetőleg kézzel dolgozd őket össze. Így pontosan fogod érezni, hogyan áll össze a massza. Ezután egy sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Ananászkrémes sütemény
Ananászkrémes sütemény

a porcukrot a vajjal és a reszelt citromhéjjal babosra keverjük, összeturmixolva hozzáadjuk az ananászkonzerv felét, majd a keményre felvert tejszínhabot. Az így kapott krémmel meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barátfüle
Barátfüle

A hozzávalókat összegyúrjuk majd hagyjuk kelni . Kinyújtjuk fél cm.-re és négyzeteket vágunk belőle . Szilvalekvárt rakunk a közepébe és srégen a két sarkát összecsippentjük. Tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Répatorta naranccsal
Répatorta naranccsal

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk