menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

500 gr víz

800 gr liszt

25 gr finom só

20 gr élesztő

10 gr cukor



A paradicsom mártáshoz:

1 liter sűrített paradicsomlé (passata di pomodoro)

10 gr finom só

ízlés szerint bazsalikom



A tetejére:

300-350 gr mozzarella

Elkészítés:


A sót és a cukrot vízben feloldjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a liszt 3/4 részét (kb.: 600 gr) és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Nagyjából 3-4 percig gyúrjuk, majd hozzátesszük a maradék lisztet, és tovább gyúrjuk 3-4 percig. Amikor a tészta szép sima és összeállt, akkor vagy 4 db 300 gr-os pizza gombócot formázunk belőle, vagy egyben hagyva kelesztjük, egy lezárható edényben vagy nedves konyharuha alatt, szoba hőmérsékleten. Akkor lesz jó a tészta, ha már legalább a duplájára dagad, ehhez körülbelül 3-4 óra szükséges. Kelesztés után vagy pizza formára, vagy tepsi méretre nyújtjuk és megkenjük a paradicsom mártással, úgy, hogy a szélénél kb.: 3-4 centis sávot kihagyunk. Előmelegített sütőben a maximumon, 250-300 fokon 12-13 percig sütjük, majd a sütés befejezése előtt kivesszük és megszórjuk a lereszelt mozzarellával. Nagyjából 80-90 gr-t sajtot szórjuk rá pizzánként. 1-2 percig még sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején és már vehetjük is ki a sütőből.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paradicsom mártás készítése

A paradicsomléhez hozzáadjuk a sót, és az apróra vágott, friss bazsalikomot.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizza tészta
Pizza tészta

A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis lisztet és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizza
Pizza

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat, és a megkelt élesztővel együtt összedolgozzuk. A sütőformát kikenjük olajj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa

Elkészítés: A pogácsát előző napról megmaradt főtt krumpli felhasználásával is készíthetjük, vagy a megmaradt krumplipüréből, de akkor ebben az esetben a margarinból kevesebbet t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zöldséges, sült csirkés tészta
Zöldséges, sült csirkés tészta

Készítsük el a tésztát és főzzük ki, tegyük félre. 1. Először reszeljük csíkokra a répát, vágjuk apróra az újhagymát, gyaluljuk le a káposztát. Én ehhez robotgépet használok, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk