0,5 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
só
zsír
20 dkg juhtúró
A burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásokat is. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük, leöblítjük, és hagyjuk jól kicsöpögni. Kevés olvasztott zsíron átforgatjuk, ismét sózzuk, és ízlés szerint villával áttört juhtúróval ízesítjük.
A tésztát sós forró vízben kifőzzük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 Celsius fokra és a sajtot lereszeljük. Ha kész a tészta, leszűrjük. Hőálló tálba átöntjük a tésztát, 20 dk...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűKb. fél órát kelesztem, hogy a duplájára nőjön. Majd lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtom, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kb. 6-7 cm átmérő. A korong...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott él...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük. A mazsolát rumban megáztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű