Zöldségleves
(Kerti leves)
Hozzávalók
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
½ kg zöldborsó
¼ kg zöldbab
1 fej karalábé
1 db cukkini
1-2 cső főtt kukorica
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöld
só
bors
tejföl
3-4 db csirke szárny (elhagyható)
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. Amikor már üveges hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a felaprított karalábét, zöldbabot és együtt pároljuk a zöldségeket. Amikor már megpárolódtak, csak akkor adjuk hozzá a kockára vágott cukkinit, mert az a zöldség könnyen puhul. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha van otthon csirkeszárnyunk, akkor tegyük a levesünkbe, majd ízesítsük, sóval borssal. Körülbelül fél óra főzés elegendő, mert ennyi idő alatt meg is puhulnak a friss zöldségek. Ekkor az előre megfőzött kukoricacsőről vágjuk le a kukoricát és azt is adjuk hozzá. A legvégén tejföllel habarjuk be a levest.
A húst megmossuk, majd az edénybe rakjuk. Rátesszük a megpucolt zöldségeket. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük. Ha elkezd forrni, visszavesszük a gázt anny...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: KözepesMegfőzöm az apróra vágott pityókát majd mikor már majdnem készen van hozzáadom a túrót. Sóval izesitem
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aprólékot és a zöldségeket hideg vízben feltesszük főni sóval, szemes borssal és a zöldségekkel. Takarékon főzzük, amíg a husik megfőnek. Ha megfőtt, a levest átszűrjük, a zöld...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár perc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű