menu

Családireceptkönyv.hu

fűszeres csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb
- 2 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
- 1 mokkáskanál fokhagymaörlemény
- 1 mokkáskanál morzsolt majoranna
- 2 csipet morzsolt metélőhagyma
- 1 púpos mokkáskanál házi ételízesítő vagy Vegeta
- 0.5 mokkáskanál morzsolt rozmaring
- 0.5 mokkáskanál morzsolt oregánó
- 2 evőkanál étolaj vagy valamilyen zsiradék a sütéshez
- 3-4 gerezd fokhagyma + 2 gerezd, ha nincs szárított fokhagymagranulátumunk
- 1 dl csapvíz
- alufólia a takaráshoz

Elkészítés:


Elkészítés:
A szárított fűszereket és a sót - az ételízesítőt és a fokhagymát csak akkor, ha szárított változatunk van - tegyük bele egy mozsárba, és aprítsuk szét, amennyire lehet. Ezt nem muszáj, de mi nem szeretjük a sült húson a nagy fűszer darabokat, ezért teljesen porrá őröltük. Ha ez megvan, akkor keverjük hozzá az ételízesítőt, a fokhagymaprésen átnyomott gerezdeket, és azzal keverjük egyenletesen el. Egy nem túl nedves pépet kapunk. Ha szárított ételízesítőt használtunk, akkor az egész por állagú lesz. Ebben az esetben a csirkecombokat majd kenjük le kis olajjal, hogy a por ne hulljon le róluk.

Vegyünk elő egy sütőedényt. Mi hőálló üveg sütőedényt használtunk. Öntsük bele a két evőkanál olajat, vagy az előzőleg felmelegített zsiradékot, és ezt csorgassuk körbe úgy az edényben, hogy mindenhol olajos legyen. A fokhagymát vágjuk nagyjából három milliméteres gerezdekre, és egyenletesen osszuk el a sütőtál alján. ha megvagyunk, akkor szépen letisztogatott csirkecombokat pakoljuk a sütőtálba szorosan egymás mellé. Arra ügyeljünk, hogy ha nem töltik ki a teljes tálat a csirkecombok, akkor úgy igazgassuk a fokhagymagerezdeket, hogy ne legyen szabadon, mind egy-egy comb alatt legyen, különben keményre sül, esetleg meg is éghet, és akkor megkeseredik.


Most jöhet a fűszerezés: akinek teljesen por alakú lett a fűszersója, az most vagy olajjal, vagy vízzel kenje meg a combokat, hogy ráragadjon a fűszer. Akinek pépes állagú lett a fűszersója, annak nincs ilyen gondja, az rögtön elkezdheti rákenni a combokra. Egyenletesen osszuk el a fűszert, a maradékot pedig szórjuk be a combok közé. Ha készen vagyunk, akkor öntsük alá óvatosan egy deciliter vizet, majd alufóliával vonjuk be a sütőtőtálat. Akinek fedeles sütőtála van, annak értelemszerűen nem kell alufóliáznia. Ha ez megvan, tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe, és nagyjából 45-60 perc alatt főzzük puhára. Ha ez megvan, vegyük ki, szedjük le az alufóliát, vagy a sütőedény tetejét, és úgy toljuk még vissza, és süssük addig, míg szépen el nem kezd barnulni a csirkecombok teteje.

Ezennel készen is vagyunk, szedjük ki és tálaljuk rizzsel, krumplival, vagy amivel szeretnénk. Mi kukoricás rizzsel ettük, és rozmaringos sült céklával. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk. :-)

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.eztfaldfel.hu/2013/09/sult-csirkecombok-hazi-fuszersoval.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozskovászos kenyér
Rozskovászos kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött tojás!
Töltött tojás!

A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, kettévágom. A sárgáját kiveszem villával összetöröm, majd a tejföllel(2 kanál), meg a mustárral simára keverem. Hozzáadom a májkrémet, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: eva szucs
Burgonyagombóc pirított hagymával – pörkölttel tálal
Burgonyagombóc pirított hagymával – pörkölttel tálal

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk