menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz
250 g sertés darált hús (sovány)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 apró csipet kapor (szárított)
1 csokor petrezselyemzöld
5 apró csipet só
2 apró csipet feketebors (őrölt)
1 bő evőkanál zabpehely
A levesbe
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 db karalábé
3 db savanyú káposzta levél (külső, nagyméretű levél, amit kettévághatunk)
100 g káposzta (fehér, édes)
1 bő evőkanál olívaolaj
1.5 L víz
1 db paradicsom (nagyobb)
1 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
2 szál lestyán
200 g zöldbab
100 g zöldborsó

Elkészítés:


A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk.
Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabpelyhet.
Összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk.
Az olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket (sárgarépát, karalábét, petrezselymet, káposztát, savanyú káposztát). Majd felöntjük a vízzel.
Hozzáadjuk a négybe vágott paradicsomot és paprikát, az egész hagymát, a lestyán levelet, és sózzuk.
Amikor felforrt belerakjuk a húsgombócokat, és a zöldbabot. Közepes lángon főzzük. Végül beletesszük a zöldborsót, de már csak 3-4 percig főzzük.
Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk a leveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk.

Csorba húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mazsolás vanília leves - OK
Mazsolás vanília leves - OK

1. A tejet feltesszük főni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl tejet visszatartunk. 2. A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kuglóf/diétás
Kuglóf/diétás

A többi cukrot a tojássárgákkal habosra verjük.Az átszitált lisztet keverőtálba tesszük, közepére mélyedést készítünk és beletesszük a habos tojást, a felfuttatott élesztőt ,a felo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Meggykrémleves
Meggykrémleves

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, később...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos süti paleo
Mákos süti paleo

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk