menu

Családireceptkönyv.hu

Gm túrós pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g túró
250 g rizsliszt
250 g vaj/margarin
1-2 tk. só

Elkészítés:


A hozzávalókat szépen összegyúrjuk - attól függően, hogy krémesebb, vagy "rögösebb" túrónk van-e, változhat a tészta állaga, menet közben nyugodtan tehetünk még hozzá akár rizslisztet, akár zsiradékot, kis tejfölt, ha morzsálódós lenne -, majd rizsliszttel szórt nyújtólapon olyan vastagra nyújtjuk, amennyire vastagra szeretnénk a pogácsát - ez nem fog nőni, mivel ugye sütőport nem tettünk bele.
Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét én megkentem tojással, hogy szép legyen, de ez elhagyható lépés, és akkor tojásmentes is a recept. :)
175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük és utána már csak annyi a dolgunk, hogy vígan és gondtalanul elmerüljünk az ízek tengerében.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsvéti sonkás batyu
Húsvéti sonkás batyu

A tojásokat megfőzzük. Héját levesszük. A tojásokat vízszintesen félbe vágjuk. A tojás sárgáját kivesszük. A sajttal elkeverjük a tojás sárgáját,majd ízlés szerint ízesítjük só...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sajtos roló
Sajtos roló

1. A leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. 1-2 cm széles csíkokat vágunk belőle és kis habrolócsőre tekerjük úgy, hogy kicsit fedjék egym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 1 órahosszát kelesztem. Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastgságúra kinyújtom Pogácsaszaggatóval kiszaggatom. T...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtpuffancs
Sajtpuffancs

Egy edényben felforraltam a kókusztejet a kókuszzsírral és a sóval. Miután felforrt átöntöttem egy dagasztó tálba és a kézi mixelő dagasztó karjával dolgoztam a továbbiakban. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk