menu

Családireceptkönyv.hu

79.Pamut zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csésze méret 250 ml
2 cs langyos tej
1 cs olaj
2 tojásfehérje
7 g porélesztő v. 25 g friss
1 ek cukor
1 tk só
5 cs liszt

Töltelék: sajt, lekvár stb.

kenés: tojássárga

Elkészítés:


Élesztő fut, kis lisztel.
Dagaszt, kel, átgyúr, olajos tálba kel, tésztát is olajoz. Puha tészta.
15 fele oszt /óriás nagy /. Több fele kell osztani. Kel.
Formát olajoz. Egy tészta kerekre nyújt, kör feléig bevagdos,sima felét ráhajt,tölt.Két sarkát ráhajt, lenyomkod. Utolsó darabot ketté oszt, kört nyújt, egyiket bevagdos,másikat tölt gombócot formál bevágottba tenni,ráhajtani. A tésztákat körbe lenyomkodni. Kel.
180 fok 35 - 40 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


youtube.com/watch?
Peynirli Pamuk Çörek(Görüntüsü Ayrı Güzel Lezzeti Ayrı)Yapımı Kolay Lezzeti

79.Pamut zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Bögrés sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Diós pudingos
Diós pudingos

A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Expressz karácsonyi kuglóf (Rupáner)
Expressz karácsonyi kuglóf (Rupáner)

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 3. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos piskóta (Rupáner)
Joghurtos piskóta (Rupáner)

1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojást és a porcukrot összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés habszelet (Rupáner)
Bögrés habszelet (Rupáner)

1. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk