3 dl tej
1 kk cukor
2 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 tk só
0,5 dl olaj
4 pár virsli
2 ek tejföl
1 db tojás sárgája
1 ek szezámmag
Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,só,tej.
Összegyúrni, dagasztani, végül hozzá az olaj. A tésztát fél órán át keleszteni meleg helyen, letakarva. A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk.
A megkelt tésztát átgyúrni,fél cm vastagra nyújtani, 1,5-2 cm csíkokra felvágni,tésztacsíkba tekerni, megkenni a tejfölös tojássárgájával, megszórni szezámmaggal, és még 5 percig pihentetni.
180 fokon 10-15 perc alatt pirosra süni..
1. A kifliket vágjuk félbe, majd a félkifliket mégegyszer félbe. 2. A sajtokat reszeljük le, keverjük össze. 3. A löncshúst villával törjük össze, majd keverjük hozzá a tejfölt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A bacont süssük meg, amikor kicsit kihűlt, vágjuk durvára. 2. Keverjük össze a reszelt sajttal, mustárral, majonézzel meg a karikára vágott hagymával. 3. Kenjük meg vastagon a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az a nagyszerű ebben a receptben, hogy minden hozzávalót egy nagy keverőtálba öntünk, és egy villa segítségével simára keverjük az egészet. 2. Más dolgunk nincs mint, hogy keny...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót enyhén sózott vízben ropogósan puhára főzzük, vagy vízgőz fölött párolókosárban megpároljuk. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egy diónyi margarinnal és finomra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű