menu

Családireceptkönyv.hu

593. Virslis kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl tej
1 kk cukor
2 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 tk só
0,5 dl olaj

4 pár virsli
2 ek tejföl
1 db tojás sárgája
1 ek szezámmag

Elkészítés:


Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,só,tej.
Összegyúrni, dagasztani, végül hozzá az olaj. A tésztát fél órán át keleszteni meleg helyen, letakarva. A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk.
A megkelt tésztát átgyúrni,fél cm vastagra nyújtani, 1,5-2 cm csíkokra felvágni,tésztacsíkba tekerni, megkenni a tejfölös tojássárgájával, megszórni szezámmaggal, és még 5 percig pihentetni.
180 fokon 10-15 perc alatt pirosra süni..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Klasszikus melegszendvics
Klasszikus melegszendvics

1. A kifliket vágjuk félbe, majd a félkifliket mégegyszer félbe. 2. A sajtokat reszeljük le, keverjük össze. 3. A löncshúst villával törjük össze, majd keverjük hozzá a tejfölt,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Baconös melegszendvics
Baconös melegszendvics

1. A bacont süssük meg, amikor kicsit kihűlt, vágjuk durvára. 2. Keverjük össze a reszelt sajttal, mustárral, majonézzel meg a karikára vágott hagymával. 3. Kenjük meg vastagon a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Mexikói melegszendvics
Mexikói melegszendvics

1. Az a nagyszerű ebben a receptben, hogy minden hozzávalót egy nagy keverőtálba öntünk, és egy villa segítségével simára keverjük az egészet. 2. Más dolgunk nincs mint, hogy keny...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Zöldborsós párizsi kosárkák
Zöldborsós párizsi kosárkák

A zöldborsót enyhén sózott vízben ropogósan puhára főzzük, vagy vízgőz fölött párolókosárban megpároljuk. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egy diónyi margarinnal és finomra vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk