300 g liszt
500 ml langyos víz
20 g por élesztő
1 ek cukor
100 ml olaj
800 g liszt
1 ek só
Összekeverem, kelesztem, 15 percig. Ha megkelt hozzá az olaj, liszt,só.
Dagasztom. Ha túl kemény kis víz. Duplájára kelesztem. Kiszaggatom 9-10 cm körökre, kelesztem. Száraz serpenyőben sütöm.
A tojást felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet az élesztőt, joghurtot, tojást, étolajat összekeverjük és a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 6*6 cm-es l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat üssük le, majd válasszuk szét a sárgáját, és a fehérjét. A tojássárgájához adjuk hozzá a krémsajtot, a sót, illetve az édesítőt, ha szeretnénk. Ezután keverjük össze al...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA liszteket, élesztőt, sót elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meleg helyen kb. 50 percig pihentetjük. Tetszőleges...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes