500 g liszt /BL 55
10 g só
280 ml víz
fél ek. cukor
20 g élesztő
30 g olaj
liszt, só, víz, olaj, cukor, élesztő össze
20 perc kel. 8 fele oszt, formál
letakar hűtő 6 - 8 óra
200 fok gőz , spiccelni. 30 perc süt
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. H...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesKeverjük össze a kenyér összes hozzávalóját. Adjunk hozzá annyi meleg vizet (kb. 1-1,5 dl), hogy gyúrható kenyértésztát kapjunk. Konyharuhával lefedve, szobahőmérsékleten kelesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: 3 ora Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk (várunk, amíg a folyadék tetején vastag, halványbarna hab nem képződik). A lisztet és a zabkorpát összekeverjük. Hozzáadjuk a krump...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes