50 dkg liszt
1 kk só
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
2 ek cukor
10 g vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 tojásék
töltelék:
4 alma
1 ek cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 ek búzadara
kenés: 1 tojás
Élesztőt futtatni.
Liszt, só, tojás, cukor, vaníliás cukor, élesztő, olv. margarin dagasztani.
1 órát keleszteni.
Almákat reszelni, hozzá adni cukor, vcukor, fahéj, dara. Kicsit állni hagyni,hogy a nedvességet felszívja.
A tésztát 3 felé osztani, 10 perc kelés.
30 cm köralakra nyújtani és 4 fele vágni. A végénél 4 helyen kicsit bevágni. Külső oldalára tölteléket tenni. Feltekerni. Addig keleszteni,míg a sütő bemelegszik.
Lekenni tojással.
Légkeveréssel 180 fokon 15 - 20 perc.
Elmorzsolom a margarint a liszttel. Összegyúrom a tésztát. Közepesen lágy, nyújtható tészta legyen! 30 percig kelesztem Kettévágom és két, kb 20x25 cm-es lapot nyújtok belőle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz összetevőket alaposan összegyúrom és 20 percig hűtőben pihentetem, letakarva. Vékonyra nyújtom,az egyik felét nagyon vékonyan, de alaposan lekenem felvert tojással és ráhajtom...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és simára keverjük, majd felfuttatjuk: kb. 5-10 perc. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elkeverjük benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a többi hozzávalóval,de a zsirt csak akkor adjuk hozzá,mikor már a tészta nagyjából összeállt.Kidagasztjuk és hagyjuk kelni.Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes