60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
15 g só/ 2 tk
7 dkg puha vaj
3,2 dl tej
kenés: vaj
Élesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani.
Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés.
Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni.
Lekenni vízzel.
Tepsi, papír, zsemle fóliával letakarni,1 óra kelesztés.
200 fok 15-30 perc sütés,aranybarnára.
Forrón lekenni olvasztott vajjal.
A formát (kenyér sütő gép forma vagy kenyér forma) kikenjük olajjal.A lisztet a formába öntjük(kenyérsütő gép esetén ha nem abba készül akkor tálba) majd a lagyos vizet az olajat é...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a fe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz öregtésztához való vízben feloldottam az élesztőt, majd belekevertem a liszteket. Lefedtem és a 10-12 órát/egy éjszakát szobahőmérsékleten pihentettem. Ez idő alatt megkelt és ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű