4 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 t k cukor
60 dkg liszt
2 tojássárgája
2 tk só
6 dkg olv.vaj
töltelék: túró, vagy lekvár
25 dkg túró
2- 3 ek cukor
20 g vaníliás cukor
2 tojássárgája
citromhéj v. mazsola
Élesztőt futtatni hozzá liszt,tojássárgája,só,margarin,tej.
Dagasztani, keleszteni /1 óra/. Ujjnyi vastagra nyújtani. Páros köröket szaggatni, 10 perc pihi. Egyikre 1 ek töltelék,rá a másik körlap,szélét villával lenyomkodni.
Töltelék :tojássárgája, cukor, túró, vaníliás cukor, citromhéj.
Vajas tepsiben 180 fokon 30 perc sütés, míg szép színt kap..
A vízben elkeverem a 8 ek kovászt, majd hozzáadom a burgonyapelyhet, a lisztet, a sót és lágy tésztát dagasztok belőle (lehet, hogy kell még hozzá egy pici liszt).Jól kidolgoözzuk,...
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom a tésztát, letakarva 45 percig kelesztem. Fél ujjnyi vastagra kinyújtom lekenem olajjal és megszórom reszelt sajttal. Szorosan feltekerem, a két végét ráhajtom, pih...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűLefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa friss meggyből készítjük, akkor a meggyet magozás után leszórjuk a cukorral és 1 órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, a levet kiegészítjük vízzel 4 dl-re. Felforraljuk és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű