340 ml víz
4 g porélesztő
8 g só
6 g cukor
500 g liszt
Víz, cukor, élesztő fut
Liszt, só dagaszt.
Átgyúr, kel 1 óra.
Átgyúr 30 perc kel.
Átgyúr oszt 6 felé,gömbölyít, kel 5 perc
Tenyérrel formál, kel 20 perc, megszór liszt
Sütőbe víz 200 fok
Oldalról bevág , spriccel
15 - 20 perc süt
https://www.youtube.com/watch?v=ILjX9xQVQso&ab_channel=JohnKirkwood
Élesztő futtatni.Dagasztani,duplájára keleszteni /30-40 p /.Átmozgatni,formázni,20-30 p pihenés.Bevágni,sütőt bekapcsolni. 200 -220 fok. Kenyeret spriccelni,20-30 perc sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz00 ml langyosvízbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot, és 2 ek lisztet a kimértből, keverjük el fedjük le 15 percig hagyjuk pihenni. Ezután adjuk hozzá a maradék vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot is és a vízzel kikeverjük. Nem kell nagyon, épp csak álljon össze a tészta. Lefedjük tiszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű