elő tészta
450 g liszt
450 ml víz
7 g friss élesztő
hozzá
300 g liszt
120 ml víz
14 g só
Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni.
Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Hajtsa össze a tésztát és hagyja kelni (2-szer).
A tésztát 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nyomd meg ujjaiddal mindegyik cipót.
5 percig sütjük 270°C-on az alsó rácson, majd 10 percig 220°C-on a középső rácson.
https://recipescool.com/ciabatta-bread-recipe-2/?fbclid=IwAR38HZRwg5lY51G6Gfmv4vRTpLiL8nJDxWLmH6jh-10-TANRnijFVCWOE1w
kép 4237
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük. 2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejjel, cukorral/ vagy joghurttal felfuttatjuk az élesztőt. A kacsazsírt felovasztjuk, és minden tésztához való alapanyaggal összedagasztjuk. A tésztát megkelesztjük du...
Elkészítési idő: 24 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverem a vízzel majd belekeverem a száraz anyagokat. Az eredeti recept szerint kézzel gyúrjuk, de én az egészet fakanállal összekeverem, néhány percig állni hagyom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA graham lisztet, a zablisztet és a tönkölylisztet a robotgép táljába szitálom majd belekeverem a többi száraz anyagot, ezek a cukor, só, sikér, aszkorbinsav és a porélesztő. Miut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű