50 dkg liszt
7 gramm por élesztő
2 kk. só
300-400 ml víz
3 ek olaj
Főzéshez
1 l forró víz
1 ek.szódabikarbóna
Liszt, só, élesztő,víz dagasztani /könnyű tészta/,bele az olaj.Hólyagosra dagasztani. Kb .1 óra kelni.8 felé osztani.
Közben a vizet a szódabikarbonával felforralni.
Tepsibe papírt tenni.
A zsemléket 30 mp-ig főzzük a vízben /a tetejét is érje a víz /.
Lecsepegtetni x alakba bevágni,1 cm mélyen.Addig hagyjuk kelni,míg a sütő 190 fokra felmelegszik.
30-35 percig sütni.
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük összekeverjük, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, a tejet csak lassan öntjük bele és robotgéppel összedolgozzuk. A tészta ne legyen fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát vékonyra kinyújtom, majd kisebb téglalapokat vágok ki belőle. Az egyik végén bevagdosom, de nem vágom át., a másik végére teszek egy tk. túrót, egymásra hajtom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A liszttel elmorzsoljuk a cukrot és az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2. Négy gombócra osztjuk a tésztát, gömbölygetjük, majd öt per...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉlesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz