60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kk.só
10 dkg margarin /olvasztott
9 dkg cukor
1 tojás
kb. 3 dl tej
kenés:
1 tojás
szórás:
mák,dió,fahéjas cukor,magok
Élesztő futtatni. Dagasztani,keleszteni,átgyúrni ,16 felé osztani,formázni,keleszteni, sütni.
Golyókat formálni,lehet simán feltekerni,mint a csigát vagy 20-25 cm rudakat sodorni .Kilapítani egyik oldalát bevagdosni és feltekerni. Tojással lekenni.
Megszórni mák,dió,fahéjas cukor.
180-190 fok 15-20 perc
A sót és a szárított élesztőt összekevertem a lisztekkel, majd a vízzel összeállítottam a tésztát, de nem dagasztottam meg. Lefedve, műanyag kelesztő tálban pihent 12 órán át szoba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, majd kézzel jól átgyúrjuk. Áttesszük egy lisztel megszórt gyúródeszkára és cipó alakúra formázzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és kb 15-20 percig dagasztjuk /én egy kis langyos cukros tejben rövid ideig állni hagytam az élesztőt/. Eleinte kicsit ragacsos a tészta, de a dagasztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes