menu

Családireceptkönyv.hu

193.Burgonyapelyhes kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


yudanet
100 g liszt
200 ml forró víz

500 g liszt
300 g kenyérliszt
3 tk só
1 fött krumpli
500 - 550 víz
1 ek sikér
40 g élesztő
1ek zsír v. 2 ek olaj





Elkészítés:


yudanet össze kever, fóliázni hűlni

Dagaszt, átgyúr, 2 fele oszt
50 perc pihi
átgyúr 40 - 50 perc pihi
formáz, tepsibe 50 perc pihi
220 fok , bevág, 10 perc pihi
süt 50- 55 perc

hideg sütővel
kelesztés formába 30 p
bevág
hideg sütő 220 fok
sütés 1 óra


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

A kenyér összeállítása: a teljes előtészta + 100gr sima búzaliszt (gyakran durum lisztet teszek a sima liszt helyett)...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jada
Dagasztás nélküli parasztkenyér
Dagasztás nélküli parasztkenyér

Feloldom az élesztőt a langyos folyadékban, és pihentetem. Közben átszitálom a liszteket. Kikeverem a sóval, majd bele egy nagy keverő tálba, és hozzá keverem a folyadékot. Nem kel...

Elkészítési idő: 12-14 óra
Nehézség: Könnyű
share
Paleo lepény
Paleo lepény

Keverd össze a kenyér hozzávalóit, és egy serpenyőben evőkanálnyi adagokból süss belőle lepényeket. Tipp: Ezt a kenyérkét kiválóan tudod használni bármilyen szaftos ételhez is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos vadkovászos kenyér
Mákos vadkovászos kenyér

A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet,lazán elkeverem, majd minimum egy órán át letakarva pihentetem. Hozzáadom a kovászt, és megkezdem a dagasztást. Egyes fokozaton...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk