yudanet
100 g liszt
200 ml forró víz
500 g liszt
300 g kenyérliszt
3 tk só
1 fött krumpli
500 - 550 víz
1 ek sikér
40 g élesztő
1ek zsír v. 2 ek olaj
yudanet össze kever, fóliázni hűlni
Dagaszt, átgyúr, 2 fele oszt
50 perc pihi
átgyúr 40 - 50 perc pihi
formáz, tepsibe 50 perc pihi
220 fok , bevág, 10 perc pihi
süt 50- 55 perc
hideg sütővel
kelesztés formába 30 p
bevág
hideg sütő 220 fok
sütés 1 óra
A kenyér összeállítása: a teljes előtészta + 100gr sima búzaliszt (gyakran durum lisztet teszek a sima liszt helyett)...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KözepesFeloldom az élesztőt a langyos folyadékban, és pihentetem. Közben átszitálom a liszteket. Kikeverem a sóval, majd bele egy nagy keverő tálba, és hozzá keverem a folyadékot. Nem kel...
Elkészítési idő: 12-14 óra Nehézség: KönnyűKeverd össze a kenyér hozzávalóit, és egy serpenyőben evőkanálnyi adagokból süss belőle lepényeket. Tipp: Ezt a kenyérkét kiválóan tudod használni bármilyen szaftos ételhez is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet,lazán elkeverem, majd minimum egy órán át letakarva pihentetem. Hozzáadom a kovászt, és megkezdem a dagasztást. Egyes fokozaton...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes