menu

Családireceptkönyv.hu

308.Csavart kenyér zabpehellyel


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g búza finomliszt
2 ek. zabpehely
3 kk. só
25 g élesztő. (7 g por/
3 dl langyos víz
2 ek. joghurt/kefir/tejföl
3 ek. olaj
1 ek sikér
1 ek. burgonyapehely

Elkészítés:


Az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe mérem. (Alulra kerül a folyadék, zsíradék, tejtermék, erre a szárazanyagok.)
Géppel 10 percig dagasztom. Olajos kézzel kicsit átsimogatom a dagasztott tésztát.
Letakarva félreteszem 1 - 2 órát pihenni. 2 fele osztani.
Lisztezett felületen hosszúkásra formázom, megcsavarom mintha ruhát csavarnék ki, majd a tepsire teszem. sütőpapírra.
Előmelegítem a sütőt 240 fokra, addig a tepsin pihen a kenyér. (20 perc.)
Gőzős sütőben 240 fokon 10 percet sütöm. Utána visszaveszem a hőmérsékletet 210 fokra és még 20 perc alatt készre sütöm a kenyeret.
Sütőből kivéve vízzel enyhén megspriccelem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
283. Kovászos -vajas kifli,zsemle
283. Kovászos -vajas kifli,zsemle

este kimértem , több só, méz picit kevesebb, autolizáltam, gyurtam, utolsónak a só..2x hajtogattam aztán be tettem a hütöbe, reggel 5kor ki vettem majd 8:30kor most 8ba osztottam n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ciabatta 2
Ciabatta 2

A tervezett sütés előtti este kelesztőtálba öntöttem a langyos vizet, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a lisztet, alaposan összekevertem és a nokedli sűrűségű tésztát lefedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás stangli (Zé)
Olívás stangli (Zé)

Kimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval. A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemlék
Hamburger zsemlék

A fél liter langyos vizet elkeverjük a cukorral és az étolajjal, majd egy dagasztó tálban felfuttatjuk benne az élesztőt (kb. 5-10 perc). A robotgép dagasztó fejét használva elkez...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk