kb 2 liter víz
5 kg almapaprika
0,5 kg kristálycukor
4 dl 20%-os ecet
20 dkg só
3 evőkanál szemes bors
1 evőkanál koriander mag
1 evőkanál mustármag
1-1 db babérlevél üvegenként
2 kávéskanál kénpor
Alaposan megmossuk és lecsepegtetjük a paprikákat.
Kiszedjük a magházát. Vagy a közepét kaccsal együtt kivágjuk,vagy félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét.
Amig szárad a paprika, a kb 2 liter hideg vízbe belekeverjük a cukrot,a sót,az ecetet és a kénport. Addig keverjük,mig teljesen fel nem olvadnak a szemcsék.
Alaposan kiforrázott és megszárított üvegbe tesszük a paprikát. Szorosan egymás mellé, magházzal felfelé rakjuk.
A tetejükre szórjuk egyenletesen a fűszer magokat.
Végül a babérlevelet fektetjük rá.
Felöntjük a savanyúság lével.
Rátekerjük az üveg kupakját. Körbeforgatjuk az üveget,hogy a levegőbuborékok előjöjjenek.
Még öntünk rá a léből,hogy teljesen tele legyen.
Az üveg szájára celofánt fektetünk. Szorosan rátekerjük a kupakot. Sötét,hűvös helyen tároljuk
Felforraljuk a hozzávalókat és még forrón az uborkát ráöntjük
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkákat jó alaposan megmossuk, és a két végét levágjuk, én bevagdosom, mint a kovászos uborkát szokás, de elegendő megszurkálni az apró uborkákat. A kaprot és a gyümölcsfa lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFolyamatosan lehet belerakni, ahogy érnek a belevalók. Mindent alaposan megmosni és 4-5 helyen megszurkálni hústűvel, hogy a lé belülről is átjárja. Kb 1-2 hét alatt beérik és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felszeletelem és lábosba rakom.Cukorral, sóval szórom és 10 órát hagyom állni. Átforgatom és üvegekbe adagolom, majd a kieresztett lével felengedem őket. Almacetet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű