5 kg eper
1/2 kg eritrit /édesítő
kis pektin
1/2 dl citromlé
lé: édesítő
citromlé
Eper darálni.Rá kis édesítő, levet enged, amiből szörp lesz.
Leszűrni, a levet édesíteni. Főzés nélkül üvegbe tenni.
Epret főzni, sűrűre. Tányérra kis eper, kocsonyás,jó.
Folpack, rá benzoát, folpack kos időre fejre állítani.
A szép, érett szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felaprítjuk vagy ledaráljuk. Egy nagyobb, magasabb falú tepsibe helyezzük a gyümölcsöt (egyszerre maximum 3 kg-ot rakjunk a tepsibe)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a tököt, felkockázzuk és a víz felével feltesszük főni. Az almát is meghámozzuk, felkockázzuk és a félig megpuhult tökhöz adjuk, majd puhára főzzük. Levesszük a tűzről...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű