menu

Családireceptkönyv.hu

14. Eperlekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5 kg eper
1/2 kg eritrit /édesítő
kis pektin
1/2 dl citromlé

lé: édesítő
citromlé

Elkészítés:


Eper darálni.Rá kis édesítő, levet enged, amiből szörp lesz.
Leszűrni, a levet édesíteni. Főzés nélkül üvegbe tenni.
Epret főzni, sűrűre. Tányérra kis eper, kocsonyás,jó.
Folpack, rá benzoát, folpack kos időre fejre állítani.

14. Eperlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Nagymama szilvalekvárja
Nagymama szilvalekvárja

A szép, érett szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felaprítjuk vagy ledaráljuk. Egy nagyobb, magasabb falú tepsibe helyezzük a gyümölcsöt (egyszerre maximum 3 kg-ot rakjunk a tepsibe)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Multivitamin ivólé
Multivitamin ivólé

Meghámozzuk a tököt, felkockázzuk és a víz felével feltesszük főni. Az almát is meghámozzuk, felkockázzuk és a félig megpuhult tökhöz adjuk, majd puhára főzzük. Levesszük a tűzről...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Fokhagyma eltevése télre
Fokhagyma eltevése télre

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
13. Vegeta /ételízesítő
13. Vegeta /ételízesítő

Az összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk