50 dkg finomliszt BL55
3,75 dl langyos víz
1 tk só
töltelék
60 dkg reszelt káposzta, 50 dkg reszelt alma, 50 dkg túró,
A rétes tészta készítés:
A lisztet kimérjük,átszitáljuk.
Egy teáskanál sót teszünk a langyos vízbe,jól elkeverjük benne.
A liszthez apránként adjuk a sós vizet.
Kezünkkel elmorzsoljuk,mintha vajjal morzsolnánk a lisztet.
Addig adagoljuk,míg jó rétes tészta állagú nem lesz.
Hólyagosra,simára kidolgozzuk.
Meleg olvasztott zsírral lekenjük a tetejét.
Jó 20 percet pihentetjük.
Ezután 3 részre vágjuk.
Egy nagy terítőt liszttel meghintjük és kihúzzuk a tésztánkat.
A végeit elszedjük mind a 3 kihúzott rétesnek.
Ezt is összeállítjuk,pihentetjük.
Ezt is kihúzzuk.
A réteslapot olvasztott zsírral ,majd tejföllel meglocsoltam,a tölteléket elszórtam rajta.
A hosszabbik felétől haladva a terítő segítségével felgöngyölítettem.
Olvasztott zsírral kent tepsibe tettem a rudakat.
Tejföllel lekentem és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem.
/tapiosagi-huzott-retes
1. Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd kikeverjük a sütőporos, szitált liszttel is. A végén forgatjuk bele a tojások fehér...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElmorzsolom a margarint a liszttel. Összegyúrom a tésztát. Közepesen lágy, nyújtható tészta legyen! 30 percig kelesztem Kettévágom és két, kb 20x25 cm-es lapot nyújtok belőle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes