menu

Családireceptkönyv.hu

216.Kenyérlángos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tészta receptje:
BL80 Fehér kenyérliszt: 350g (BL55 finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 9g, vagy szárított: 3g
Só: 10g
Cukor: 2 csipet
Főtt, áttört, sótlan burgonya: 70g
Tejföl: 65g
Víz: 180ml

Feltét:
A szósz gyanánt 200g tejfölt kell fokhagymával, sóval, borssal ízlés szerint kikeverni, majd előpirított szalonnával, előpirított kolbásszal, röviden dinsztelt hagymával, kukoricával, sajttal ízlés szerint megszórni.

Elkészítés:


Az elkészítés menete:
1. Tészta dagasztása
2. Tésztaérés: 50-60 perc
3. A tészta sütőlemez méretűre nyújtása, majd lemezre helyezése
4. Kelesztés: 25 perc
5. A tészta villával való megböködése
6. A megkelt tésztát 220C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 14-16 percig sütni, amit követően a feltétet rá kell helyezni és még 3-4 percen át 200C°-on tovább sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gábor A Házi Pék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ciabatta
Ciabatta

Egy nagyobb tálban keverjük össze a sót a liszttel, egy másik edényben pedig oldjuk fel az élesztőt a meleg vízben. Az élesztős víz mehet a lisztre, és jöhet a gyúrás! Finom, lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Céklás lepénykenyér (Kálci)
Céklás lepénykenyér (Kálci)

A céklát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Kimérünk belőle 100 g-ot. Teszünk hozzá 150 g teljes kiőrlésű búzalisztet megsózzuk, összekeverjük, majd belemorzsoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Herzhaftes Knoblauchgebäck
Herzhaftes Knoblauchgebäck

1. Schritt Für das Knoblauchgebäck den Mandelmilch in ein Gefäss geben, den Zitronensaft einrühren und 35 Min. ruhen lassen. 2. Schritt In der Zwischenzeit die beiden Mehle mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szendvicskenyér
Szendvicskenyér

Az átszitált liszthez tegyük hozzá a sót és a tejfölt is. A folyadékok keverékében - mikrózzuk meg kicsit,hogy meleg legyen - futtassuk fel az élesztőt . Dagasszuk a tésztát. Én ,a...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk