menu

Családireceptkönyv.hu

326. Khachapuri acharuli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 gr liszt
300 ml langyos viz
50 ml tej
1-2 ek olaj
1 kk porélesztő, vagy 25 gr friss
1 kk cukor
kenés:1 tojás

töltelékhez :
300 gr sajt reszelve
200 gr feta sajt .
1-1 ek tejföl /elhagyható
4 tojás

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a keverőtálba tesszük,és jól kidolgozzuk. Pizzatésztánál puhább állagú tésztát kapunk, selymeset. Kb fél óra után átdagasztjuk , majd duplájára kelesztjük. Ebből az adagból 6 - 8 db khachapuri lesz.
Minden db. tésztát kerekre formálunk és letakarva 15 percig pihentetjük. Majd kerekre nyújtjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk annál finomabb lesz. Megkenjük nagyon vékonyan tejföllel (elhagyható/,megszórjuk a lereszelt sajttal és a szétmorzsolt fetával. Feltekerjük az egyik oldalát mintha palacsintát tekernénk,a tészta feléig. . Mikor mindkét oldalról felsodortuk,összefogjuk a végeit és megtekerjük. A tésztát középen szétnyitjuk,így egy olyasmit kapunk mint egy kis csónak. Megkenjük tojással és 180 fokon légkeveréssel halvány sárgára sütjük. Kivesszük a sütőből,és minden csónak közepébe beleütünk egy tojást. Visszatoljuk a sütőbe , addig sütjük míg a tojás fehérje is megszilárdul. Mikor kivesszük a sütőből egy nagyon vékonyka szelet vajat teszünk a tetejére.A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani,annak ellenére, hogy a szélei fel vannak sodorva és meg van töltve nagyon szépen átsül ,Majdnem duplájára dagad sütés közben.



326. Khachapuri acharuli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros bukta
Lekváros bukta

Duplájára keleszteni. Zománcos tepsit vajjal kikenni, beletenni a buktákat, úgy hogy teljesen töltsék ki. Fél óráig keleszteni, majd 1 egész felvert tojással lekenni. Sütni. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű zsemle túróval
Teljes kiőrlésű zsemle túróval

Ezúttal is búzasikért használtam a tésztához, lisztmennyiségben, lazább tőle a tészta és picit csökken a ch. A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Hajtovány
Hajtovány

Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSEMLE,  HOLLANDI, PUHA
ZSEMLE, HOLLANDI, PUHA

Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót és elkeverjük, mehet bele a vaj és a felfuttatott élesztő végül hozzáadagoljuk dagasztás közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk