4 pohár liszt
1 ek por élesztő
1 ek méz
3 ek olaj,
1/2 ek só
1- 2 pohár víz
Dagasztjuk.A tetejét megkenjük olajos kézzel, letakarjuk, kelesztjük, kb 1 órát. 8-10 darabra osztjuk,gömbölyítjük. 15-20 percet pihentetjük. kb 28 cm átmérőjű serpenyőt szárazon felmelegítünk.
Vékonyra kinyújtjuk az első laffát, ,kb 1,5 percet sütjük minden oldalán.
Szép hólyagok lesznek rajta, megduzzad. Ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk felcsavarni. Minden kész laffát konyharuhával betakarunk, így puha marad. A kihűlt laffákat nylon zacskóba tesszük, vagy a fagyasztóba , kivéve a fagyasztóból percek alatt újból olyan lesz mint a friss. A laffa egyik oldalára helyezzük amit bele szeretnénk tenni, úgy, hogy az alján pár cm üresen maradjon, Felhajtjuk a laffa alsó részét, majd azt az oldalát ahova a tölteléket tettük elkezdjük feltekerni mint a palacsintát.
1.A tészta. Kézmeleg vízben elkeverem a kovászt (vagy az élesztőt) és a sót, majd beleszitálom a lisztet és fakanállal elkeverem nagyjából. Légmentesen zárható edénybe teszem. A pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukros meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Eközben a lisztet átszitálom beleteszem a sót, parmezán és az aprított medvehagymát. A felfutott élesztőt a tejjel együtt a közepébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes