menu

Családireceptkönyv.hu

169. Lángos kefires


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj

4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.

olajos kézzel formázni.

169. Lángos kefires

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
Fluffige Marmeladenröllchen/
Fluffige Marmeladenröllchen/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Szalagos fánk
Szalagos fánk

A tökéletes farsangi fánk készítésénél alapszabály: minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű és huzatmentes meleg helyen dolgozzunk! A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kelt tésztás fahéjas csiga -diétás (GymBeam)
Kelt tésztás fahéjas csiga -diétás (GymBeam)

Először készítsük el a tésztát. Vegyél egy nagy tálat, tedd bele a lisztet a csipet sóval együtt. A közepén alakíts ki egy lyukat és tedd bele a darabokra morzsolt élesztőt. Tegyél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Töltött lángos
Töltött lángos

Keverjük össze a kefirt a szódabikarbónával, a tojással és az olajjal, végül adjuk hozzá az átszitált lisztet és gyúrjunk egy puha tésztát belőle. Hagyjuk állni szoba hőmérsékleten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk