1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj
4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt
Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.
olajos kézzel formázni.
A tökéletes farsangi fánk készítésénél alapszabály: minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű és huzatmentes meleg helyen dolgozzunk! A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a tésztát. Vegyél egy nagy tálat, tedd bele a lisztet a csipet sóval együtt. A közepén alakíts ki egy lyukat és tedd bele a darabokra morzsolt élesztőt. Tegyél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a kefirt a szódabikarbónával, a tojással és az olajjal, végül adjuk hozzá az átszitált lisztet és gyúrjunk egy puha tésztát belőle. Hagyjuk állni szoba hőmérsékleten...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű