menu

Családireceptkönyv.hu

336. Leveshez--pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
50 dkg liszt
20 dkg disznózsír
1 ek.só

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben megfőzni, leszűrni, összetörni.Langyosan összegyúrni a liszttel és zsírral.A tésztát 1 cm vastagra nyújtani,korongokat szaggatni.Sütőpapíros tepsiben 220 fokon 30 percig sütni /félidőbe megfordítani/ ,hogy egyformán süljön mindkét oldal.

336. Leveshez--pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
A tökéletes fehérkenyér
A tökéletes fehérkenyér

1. Az első lépés, hogy este elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük. Majd egy...

Elkészítési idő: 160perc+ 1éjsza
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Sajtos stangli recept
Sajtos stangli recept

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerü bajor perec, rúd vagy copf
Egyszerü bajor perec, rúd vagy copf

A hozzávalókból egy selymes tapintású tésztát dagasztok, majd letakarva 5-10 percig hagyom pihenni. 9-10 egyenlöre részre osztom és megformázom öket. Tetszés szerint, ma perecek és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos krumplis pogácsa
Sajtos krumplis pogácsa

A krumplit felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk