menu

Családireceptkönyv.hu

263.Mézes krémes- grízes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta (4 lap)
75 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
2 db tojás,
6 dkg zsír,
5 ek méz,
2 kk szódabikarbóna,
4 ek tejföl
1 dl tej / kb

Krém 1.
1l tej,
6 ek. (152 g) búzadara,
2 cs. vaníliás cukor,
csipet só

Krém 2.
4 dl tejet
1 tejszínes pudingporral megfőzünk,
25 dkg margarint
25 dkg porcukorral

1 - 2 ek kakaó
1/2 - 1 dl rum

baracklekvár

Máz:
1,5 tábla (13,5 dkg) olvasztott csoki
3 ek étolaj
vagy: 10 dkg cukor
8 dkg vaj
3 ek kakaópor
1 ek tej

Elkészítés:


A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. Nem muszáj főzni,csak főzés nélkül összegyúrni.
A lisztet hozzáadva összeállítjuk.
Ragad, pluszba picit lisztezni kell.
Sütőpapíron a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
Előmelegített sütőben 170 C°-on, nagy tepsi hátán sütőpapírostól 4 vékony lapban világosra kisütjük. Laponként kb. 10 perc.
(Légkeveréssel 160 C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160 C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...összesen 9 perc.)


A krémhez a hozzávalókat megfőzzük, majd hagyjuk hűlni
(folpackkal befedjük, hogy ne bőrösödjön.)
4 dl tejet 1 tejszínes pudingporral megfőzünk, hagyjuk hűlni (Folpack!)
25 dkg margarint 25 dkg porcukorral elkeverünk.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel összedolgozzuk.
2 fele osztjuk, egyikbe kakaó.

Máz: összekeverni és olvasztani

Az első lap kakaós krém,
2.lap sárgabarack-lekvár,
3.lap fehér krém,
4.lap csokimázzal bevonjuk

263.Mézes krémes- grízes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Gesztenyés alagút 2
Gesztenyés alagút 2

A tészta hozzávalóiból piskóta lapot készítünk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a gesztenyemassza kb. egy negyedét összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, és a krémbe kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Profiterol
Profiterol

Végy elő egy mélyebb lábast, majd a liszt és a tojások kivételével mérj ki és tölts bele mindent, aztán gyújts alájuk és kezdd el kevergetni. Amikor elkezd forrni, adagold hozzá a...

Elkészítési idő: 150perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
 Grízes, meggyes krémes
Grízes, meggyes krémes

A meggyet apró kockára vágjuk (hagyunk pár szemet )és a kész megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. Kirakjuk a pár szem meggyel, amit félre tettü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felhő szelet
Felhő szelet

A tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűz fölött addig keverjük, amíg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyen...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk