300 g liszt
140 -170 ml víz /tej
6 g porélesztő /2,5 friss
50 g cukor
1/2 tk só
50 g vaj
1 vaníliás cukor
kenés: 125 g vaj
töltelék: lekvár,csokikrém,tejszínhab
Víz,cukor, élesztő fut.
Liszt,cukor,só dagaszt végén olvasztott. vaj.
Tál csepp olaj,tészta folpack letakarni.
45 - 60 perc kel. 6 felé oszt, gömbölyít folpack. 15 perc pihi.
Hajszál vékonyra nyújtani. 40 x 15 cm.
Puha vajjal lekenni, feltekerni, rövidebb oldalról.
Hosszába elfelezni, csigának feltekerni, vágás kifelé néz. Formába tenni 1 óra kelés.
180 fok 20 - 30 perc
Tölteni.
A tojást felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet az élesztőt, joghurtot, tojást, étolajat összekeverjük és a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. 2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10-15 perc ala...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. A főzőviz...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Könnyű