menu

Családireceptkönyv.hu

562.Őszibarack/lagzis süti/


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
20 dkg vaj margarin (puha)
25 dkg porcukor
1 db egész tojás
1,5 dl tej
8 dkg liszt
+ 70 dkg liszt
2 kk sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
6 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
0,5 dl rum
1 ek sárgabarack lekvár
tészta kivájt közepe

Díszítés:Vérnarancs aroma v. étel festék
mandula aroma
10 dkg cukor

Elkészítés:


Tojássárga,cukor,margarin és tej kikeverni . Hozzákeverni sütőpor, 8 dkg liszt összegyúrjuk.Kissé lágy tészta / ha túl lágy kis liszt mehet hozzá/. 1 óra pihenés. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk. ..Kis dió nagyságú golyókat csinálni, golyót kicsit ellapítani, sütés közbe megnő. 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal félgömbök közepét kivájjuk. Vigyázni kell könnyen törik. Teteje szilárd,szép sárga,puha,alja pirul,akkor jó.Melegen kikaparni a belsejét /kis kanál végével/,hidegen törik.
Töltelék:
20 dkg margarint 3 egész tojást és 6 dkg cukrot vízgőz felett (állandóan keverni kell) krémmé főzzük. Hozzáadjuk a darált diót,kakaót,vaníliás cukrot lekvárt, rumot és a kivájt félgömbök közepét. / kenhető legyen/. Összekeverjük és megtöltjük a félgömböket. Kettőt összeillesztünk.
Barackok színezéséhez piros és sárga festéket kevés langyos vízben feloldunk. Tetszés szerint ecsettel befestjük a barackokat és beleforgatjuk kristálycukorba.
Díszítésnek tehetünk bukszuslevelet , citrom vagy menta levelet.


A kikapart részt összekeverni a többi töltelék anyaggal és annyi tejjel,hogy kenhető legyen.Megtölteni,kettőt összeragasztani. . A..barack egyik felét mandula,másikat narancs aromával kenjük be.Cukorba forgatni.
150-160 fokon 15-20 percig sütni
Örökzöld levéllel díszíthető.

562.Őszibarack/lagzis süti/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar DIÓCSKA
DIÓCSKA

A tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy puha, kellemes tapintású, de nem ragacsos tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Almás piskóta
Almás - Almás piskóta

1. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és annyi kekszet reszelünk bele, hogy ellepje a tepsi alját. 2. Erre ráreszeljük az almát, meghintjük a fahéjjal elkevert cukorral....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KEKSZTEKERCS - MÁKOS
KEKSZTEKERCS - MÁKOS

A vajat a porcukorral és a citrusok reszelt héjával simára keverjük. A mákot ledaráljuk, majd a kekszmorzsával, a porcukorral és a vaníliás cukorral elvegyítjük. A vajjal, a rum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Az alapanyagokat robotgéppel összeállítottam majd 35-40 percet meleg helyen kelesztettem, kinyújtottam, megkentem a kakaós töltelékkel és feltekertem... Kb.2 centis karikákra vágt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk