menu

Családireceptkönyv.hu

224. Pita 1.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt ( kb 800 gr kenyerliszt es 200 gr sima liszt)
1 ek cukor
1 ek porélesztő
1 ek só
2 ek olaj
7-8 dl langyos víz

Elkészítés:


Élesztőt futtatni. Hozzáadjuk a többi anyagot. lesz. Dagasztjuk, kicsit ragadnia kell a tésztának, letakarjuk, kb 5 percre. A konyhapultot leterítjük egy tiszta abrosszal, aztán sütőpapírból 20x20 cm. négyzeteket vágunk. 15 darabot. Minden négyzetet ráteszünk a kiterített abroszra és előkészítünk még egy másik abroszt is ,amivel majd leakarjuk a kinyújtott pitákat.
A nyújtódeszkát meglisztezzük és a kezünket is,a tészta kicsit ragad. Kb teniszlabda méretű tésztát formálunk, és kerekre nyújtjuk, kb 5-6 mm vastagságúra. Finoman alányúlunk és rátesszük a sütőpapír négyzetre . Nem tapogatjuk, lapogatjuk, hanem békén hagyjuk és letakarjuk, kb 15 perc. .Egy serpenyőt szárazon felmelegítünk,. Mikor már jó forró, akkor finoman alányúlunk az első sütőpapír négyzet alá , és ráborítjuk a másik tenyerünkre, aztán finoman belecsúsztatjuk a forró serpenyőbe. Ne fogdossuk,mert nem lesz zsebes.
Kb. 10-15 mp. után már látni fogunk apró kis légbuborékokat a tésztában, ekkor átfordítjuk. Újból hagyjuk sülni kb 15 mp. alányúlunk megnézzük, ha látszanak a pirulási nyomok akkor újból megfordítjuk, békén hagyjuk és hagyjuk sülni, felfúvódik mint egy labda. Ekkor levesszük. Nem kell megpirítani, sötétre sütni, csak látszania kell a sütési nyomoknak. Abban a pillanatban, hogy felfúvódik meg is van sülve. Egy nagyobb edénybe tesszük a megsült pitát, amit előtte kibéleltünk konyharuhával, és le is takarjuk, a konyharuha másik részével. Ha marad fagyasztóba tenni. 1 fagyos pita mikróban 45-50 mp alatt olyan lesz mintha most készítettük volna, vagy elő kell venni kb fél órával hamarabb. Miután felenged forró serpenyőben zsiradék nélkül átmelegítjük,10-15 mp mindkét oldalán.

224. Pita 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyér
Kenyér

Recept:tegnap este begyúrtam:kb.35dkg finomliszt,1 csomag(7gr)instant élesztő,1 kávéskanál cukor,1,5kávéskanál só,1 kávéskanál sikér,csipet aszkorbin,3,5 dl langyos víz.Adtam még h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymás kenyér
Hagymás kenyér

Dagasztom, 1,5 órát pihen, majd átgyúrom, ezután 5-6 óra kelesztés, majd átgyúrtam, formáztam, vaslábasba tettem, legalább fél órát újra pihentettem. Ezután bevágtam, lespricceltem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Sárgarépás zsemle
Sárgarépás zsemle

A tojást villával fellazítjuk. A többi hozzávalót mély tálba mérjük, összekeverjük, beledolgozzuk a tojást, és a masszát cipóvá formáljuk. 10 percre félretesszük. Lemérjük, és 15 e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Felhőkenyér
Felhőkenyér

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük. A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőpo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk