3 dl langyos víz
2 tk. só
4 ek.olaj
60 dkg liszt /BL55
1 tk. cukor
2-3 dkg élesztő
3 ek. kefír
Lágyabb tésztát dagasztani, duplájára keleszteni. Kb. 45-60 perc. 8 darabra osztani, gömbölyíteni, 5-10 percig pihenés. Kerekre nyújtani 20-25 cm 2-3 mm vastagra. Ruhával letakarni, 30 percig pihenni. Előmelegíteni a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütni, nem tepsin, egyszerre 2-3 darab fér el. 5-6 perc sütés .10-15 db.
.
Öntet:
2 pohár joghurt
csipet só
bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
citromlé ízlés szerint
apróra vágott petrezselyemzöld
uborka
lilahagyma vékonyra karikázva
Az élesztőt és a cukrot keverjük bele a 60 milliliternyi kézmeleg vízbe. Tegyük félre 10 percre, míg fel nem fut. Egy nagy tálban keverjük össze a búzadarát, a sütőport és a sót...
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sóval, a kovászokat a vízzel és összeállítottam a tésztát. Kevés olajjal meglocsoltam és 10 perc múlva könnyedén megdagasztottam, majd lefedve hagytam 30 per...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEste összekeverem a gyorskovászt, letakarva a konyhapulton hagyom. Reggel hozzáadom az összes többi alapanyagot, alaposan kidagasztom. kicsit állni hagyom és ismét átgyúrom. Ha...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KözepesA tojások fehérjét felvertem, a sárgáját kikevertem a többi alapanyaggal, kicsit sűrű volt, nehezen kevertem bele a fehérjét, de meg lehetett oldani. 180 fokos sütőben sütöttem 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű